Liepājā meža masīvā atrastais mirušais zīdainis piedzimis nedzīvs

Aprīļa sākumā Liepājā meža masīvā atrastais mirušais zīdainis jau piedzimis nedzīvs.

Tas kļuvis zināms, iepazīstoties ar tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultātiem, - tajos pausts atzinums, ka bērniņš nav elpojis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. Nekādas vardarbības pazīmes nav konstatētas. Ņemot vērā ekspertīzē noskaidrotos faktus, policija nolēmusi izbeigt kriminālprocesu, kas tika sākts par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Lai gan noskaidrots, ka bērniņš jau piedzimis nedzīvs, jebkurā gadījumā aktuāls ir jautājums par bērna mātes rīcību - mirušā zīdaiņa atstāšanu mežā - no ētiskā viedokļa, atzina Knīse. Līdz šim nav izdevies noskaidrot, kas ir mirušā bērna māte. Policija joprojām aicina atsaukties ikvienu, kurš varētu sniegt ziņas par iespējamo zīdaiņa māti.

Jau ziņots, ka 8.aprīlī policijā saņemta informācija par to, ka Liepājā zemes ceļa malā meža masīvā aptuveni 700 metru attālumā no 14.novembra bulvāra tika atrasts jaundzimušas meitenītes līķis.

Baiso atradumu uzgājusi kāda garāmgājēja, kura ar tālruņa 112 starpniecību informējusi policiju.

Sākotnējā apskate liecināja, ka zīdainītis varētu būt miris aptuveni nedēļu, pirms tika atrasts viņa līķis.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais