Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Lestenē mirušais zēns bijis pazudis kopš Lieldienām

Tukuma novada Lestenē meža masīvā 300 metrus no Liepu mājām otrdien atrasts nepilnus divus gadus veca zēna galvaskauss. Aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēta bojā gājušā bērna māte.

Kā Neatkarīgo informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, policija pašlaik noskaidro notikušā apstākļus. Galvaskauss mežā atradies neilgu laiku, aptuveni mēnesi, pēc kā var secināt, ka bērns miris samērā nesen. Pārējās bērna ķermeņa daļas pagaidām nav atrastas.

Saskaņā ar apkārtējo iedzīvotāju teikto divgadīgais puisēns nebija manīts kopš Lieldienām, Neatkarīgo informēja Tukuma novada Sociālā dienesta vadītāja Ina Balgalve. "Mēs esam šokā, ka par bērna pazušanu neviens mūs neinformēja agrāk. To, ka bērns sen nav redzēts, uzzinājām tikai otrdien [25. maijā]," stāstīja I. Balgalve. Otrdien sociālie darbinieki ieradušies pie zēna mātes, un puisēns nav bijis mājās. Māte stāstījusi, ka zēns ir pie tēva, ar kuru māte nedzīvo kopā. Sociālie darbinieki viņai nav noticējuši un izsaukuši policiju, kas arī drīz vien atradusi zēna galvaskausu. Ģimene, kura zēns dzīvoja, bija riska kategorijā. Zēna mātei ir arī citi bērni, tomēr viņai ir atņemtas to aprūpes tiesības. I. Balgalve piebilda, ka ģimenē nav bijušas problēmas ar alkoholu. Nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Pēdējo mēnešu laikā sabiedrību regulāri šokējušas ziņas par nogalinātiem bērniem. Marta beigās Limbažos policija saldētavā atrada mirušu zīdaini. Bērna māte iepriekš bija noliegusi gan grūtniecību, gan bērna piedzimšanas faktu. Savukārt 17. aprīlī Kuldīgas novada Vārmes pagastā pie ceļa Kuldīga–Saldus zem egļu zariem atrasts zīdaiņa līķis. Mirušā zēna ķermenis bijis ietīts dvielī un ielikts polietilēna maisiņā. Bet 8. aprīlī Liepājā zemes ceļa malā meža atrasts jaundzimušas meitenītes līķis.