Par advokāta Platača atrašanu sola bagātīgu atlīdzību

Advokāti no biroja "Platacis un partneri" sola bagātīgi atlīdzināt tam, kurš sniegs noderīgu informāciju, lai varētu atrast pazudušo kolēģi Aināru Plataci.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja advokāts Aloizs Vaznis, biroja "Platacis un partneri" advokāti šādu lēmumu pieņēmuši koleģiāli. Nekādas konkrētas naudas summas gan neesot apspriestas.

Tikmēr Platača meklēšanā iesaistītie zemessargi un karavīri šovakar Mucenieku pusē pārtraukuši meklēt pazudušo advokātu.

Platača automašīna "Mercedes-Benz 500" vakar atrasta Mucenieku apkaimē, aptuveni puskilometra attālumā no atpūtas kompleksa "Ezerkrasts", kas atrodas Garkalnes novada Sunīšos. Līdzās atpūtas kompleksam ir arī Sunīšu ezers. Precizējot spēkrata atrašanas vietu, advokāts Vaznis skaidroja, ka tas bijis novietots pie uzņēmuma "Ferrum Agro" teritorijas.

Sazinoties ar minētā uzņēmuma pārstāvi, aģentūra LETA uzzināja, ka Platača spēkrats blakus "Ferrum Agro" vārtiem pamanīts jau pirmdienas vakarā ap plkst.20 vai 21. Advokāta automašīna "Mercedes-Benz 500" bijusi novietota ceļmalā. Nākamajā rītā melnās krāsas transportlīdzeklis joprojām atradies tajā pašā vietā. Ap plkst.10 vai 11 atbraukusi pašvaldības policija, bet vēlāk ieradusies arī Valsts policija (VP).

"Ferrum Agro" pārstāvis pastāstīja, ka automašīnas logi bijuši puspavērti un transportlīdzeklī labi redzamā vietā atradušās dažādas mantas, tostarp arī žakete. Advokāta spēkratu noteikti būs ievērojuši 16.marštuta autobusu šoferi, kuri arī varētu būt fiksējuši precīzu laiku un apstākļus, kādos automašīna atbraukusi, pieļauj notikuma vietai blakus esošā uzņēmuma pārstāvis.

Kā ziņots, arī Vaznis aģentūrai LETA šodien sacīja, ka Platača mašīnā bez aizdedzes atslēgas atrastas divas žaketes, portfelis un telefons, kuru pazudušais advokāts ikdienā izmantojis. Transportlīdzekli policisti esot "apstrādājuši" un telefonu izņēmuši, bet tagad jau spēkrats nogādāts Platača birojā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.