Robežsargi diennakts laikā Latvijā liedz iebraukt 38 personām

Robežsargi jau otro diennakti kontrolē Latvijā ieceļojošās personas uz autoceļiem no Lietuvas un Igaunijas, kā arī uz prāmju iekšējām līnijām Rīgas ostā un uz Šengenas līguma dalībvalstu avioreisiem starptautiskajā lidostā "Rīga".

Par to ziņo portāls apollo.lv

Robežsargi pastiprināti kontrolē Latvijas–Lietuvas un Latvijas-Igaunijas pierobežu, pastiprinātais robežkontroles režīms ieviests arī uz Latvijas-Krievijas un Latvijas-Baltkrievijas robežām, portālam «Apollo» pavēstīja Valsts robežsardzē.

Diennakts laikā no 25.maija līdz 26.maijam uz iekšējām robežām ir veiktas robežkontroles pārbaudes 12 500 Latvijā ieceļojošām personām. Aptuveni 10 500 personas pārbaudītas uz autoceļiem, 2000 lidostā «Rīga» un Rīgas ostā. 1000 pārbaudīto personu bija no trešajām valstīm. Kā arī veiktas pārbaudes 4647 automašīnām.

Atteikts ieceļot valsti 38 dažādu valstu piederīgajiem: Lietuvas – 26 personām, Igaunijas – 5, Azerbaidžānas – 1, Gruzijas – 1, Polijas – 1, Moldovas – 1. Personas nevarēja uzrādīt derīgus ceļošanas dokumentus, vadītāju apliecības vai transportlīdzekļu reģistrācijas apliecības.