Lestenē mežā pie mājas atrod bērna galvaskausu; aizturēta māte

Tukuma novada Lestenē meža masīvā 300 metrus no "Liepu" mājām atrasts nepilnus divus gadus veca zēna galvaskauss. Aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturēta 1981.gadā dzimusi sieviete, bojā gājušā bērna māte.

Kā nra.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, policija pašlaik noskaidro notikušā apstākļus un pagaidām sīkākus komentārus nesniedz.

Galvaskauss mežā atradies neilgu laiku, aptuveni mēnesi, pēc kā var secināt, ka bērns miris nesen. Pārējās bērna ķermeņa daļas pagaidām nav atrastas.

Nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Par notikušo sākts kriminālprocess par bērna apzinātu atstāšanu bez palīdzības, ja bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu.

Pēdējo mēnešu laikā sabiedrību regulāri šokējušas ziņas par nogalinātiem bērniem. Marta beigās Limbažos policija saldētavā atrada mirušu zīdaini. Bērna māte iepriekš bija noliegusi gan grūtniecību, gan bērna piedzimšanas faktu.

Savukārt 17.aprīlī Kuldīgas novada Vārmes pagastā pie ceļa Kuldīga-Saldus zem egļu zariem atrasts zīdaiņa līķis. Mirušā zēna ķermenis bijis ietīts dvielī un ielikts polietilēna maisiņā. Bet 8.aprīlī Liepājā zemes ceļa malā meža atrasts jaundzimušas meitenītes līķis

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais