Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Talsu novadā četras policijas ekipāžas cenšas notvert narkomānu pie auto stūres

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

2017. gada 24. decembrī ap pusnakti Talsu novada Laidzes pagastā kāds autovadītājs, vairākkārt ignorējot Valsts policijas (VP) prasību apstāties, tika aizturēts.

Vēlāk noskaidrojās, ka 1993. gadā dzimušais vīrietis vadījis transportlīdzekli, atrodoties narkotisko vielu reibumā, kā arī bez autovadītāja apliecības, kas iegūta likumīgā kārtā.

Pērnā gada nogalē, Talsu novada Laidzes pagastā VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa darbinieki reida laikā pamanīja aizdomīgu automašīnu. Pēc vairākkārtējiem lūgumiem apturēt transportlīdzekli, tās vadītājs, 1993. gadā dzimis vīrietis, nepakļāvās un uzsāka bēgšanu. Vieglās automašīnas aizturēšanā kopumā iesaistījās četras VP ekipāžas. Pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem apturēt bēgošo automobili, kā rezultātā tika nodarīti bojājumi VP dienesta automašīnai, vieglā automašīna uzbrauca uz lauka un apstājās. Transportlīdzekļa vadītājs mēģināja uzsākt bēgšanu ar kājām, bet nesekmīgi - policisti viņu aizturēja.

Veicot alkohola pārbaudi, vadītājam aizturēšanas brīdī tika konstatēts samērā neliels (0,03 un 0,05 promiļu) reibums, kas radīja aizdomas par to, ka vadītājs atradies citu apreibinošo vielu ietekmē. Aizturētais tika nogādāts slimnīcā ekspertīzes veikšanai, lai noskaidrotu šo faktu. Saņemtie ekspertīzes rezultāti apliecina, ka vadītājs ir atradies narkotisko vielu ietekmē.

Aizturētajam piemērots sods gan par vairākkārtēju nepakļaušanos policijas darbiniekiem, bēgšanu un negadījuma izraisīšanu, saduroties ar dienesta transportu, gan narkotisko vielu lietošanu bez ārsta nozīmētas atļaujas, kā arī par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu ietekmē bez autovadītāja tiesībām. Vīrietim būs jāapmaksā arī VP dienesta transporta bojāšanas izdevumi.