Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Repše: Ja Rimšēvičs nav vainīgs, viņam nav jāatkāpjas no amata

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Bijušais Latvijas Bankas (LB) prezidents Einārs Repše nespējot iedomāties, ka viņa pēctecis amatā Ilmārs Rimšēvičs varētu būt vainojams viņam inkriminētajos noziegumos, liecina otrdien Repšes kontā mikroemuāru vietnē "Twitter" veiktais ieraksts.

"Ja LB Prezidents nav vainīgs, viņam šobrīd nav jāatkāpjas no amata. Tā būtu Latvijas nedraugu uzvara," rakstījis Repše.

No Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) viņš vēlētos redzēt iespējami ātru situācijas risinājumu "vienā vai otrā virzienā".

"Līdz šim ļoti cienu gan manu draugu un kolēģi LB Prezidentu Ilmāru Rimšēviču, gan mūsu tiesībsargājošās iestādes. Tagad grūti iedomāties, ka abi varētu arī turpmāk palikt vienā laivā. Ļoti ceru uz drīzu un izsmeļošu situācijas skaidrojumu tiesiskā ceļā ar faktiem un pierādījumiem," rakstīja Repše.

Aģentūrai LETA ar Repši pagaidām nav izdevies sazināties.

Kā ziņots, Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā esot vismaz 100 000 eiro.

Rimšēvičs otrdien paziņoja, ka nolēmis neatkāpties no amata.

Latvijas Bankas prezidenta amatā Rimšēvičs tika iecelts 2001.gada 20.decembrī, nomainot tajā Repši, kurš pievērsās politikai. 2007.gadā un 2013.gadā Saeima Rimšēviču atkārtoti ievēlēja Latvijas Bankas prezidenta amatā uz sešiem gadiem. Viņam 2019.gada nogalē beigsies trešais pilnvaru termiņš. Rimšēvičs iepriekš izteicies, ka neplāno kandidēt uz nākamo pilnvaru termiņu šajā amatā.