Vārkavas novadā no mājām nozog centrālapkures sistēmu

Vārkavas novada Upmalas pagastā kāds vīrietis konstatējis, ka no viņa lauku mājas nozagta centrālapkures sistēma - nogriezti visi radiatori un ūdens caurules un nozagts apkures katls ar visu plīti.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne aģentūru LETA informēja, ka minēto faktu vīrietis konstatējis pagājušonedēļ, 20.maijā. Zādzības rezultātā mājas īpašniekam nodarīts aptuveni 3000 latu materiālais zaudējums.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess, policija pārbauda aizdomās turamo personu loku.

Latvijā

No 2025.gada 1.janvāra Eiropas Savienības atbalsts tiks mērķēts uz sociāli vismazāk aizsargātām iedzīvotāju grupām un tiks mainīts pārtikas atbalsta apjoms. To joprojām varēs saņemt ģimenes ar trūcīgas mājsaimniecības statusu un krīzes situācijā nonākušas mājsaimniecības, tostarp Ukrainas civiliedzīvotāji. Taču viens cilvēks varēs saņemt vienu pārtikas preču komplektu ceturksnī līdzšinējo 2 pārtikas preču komplektu vietā. ES atbalsts tiek nodrošināts Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai 2021.–2027. gadam ietvaros, informē Labklājības ministrija.