Rīgā 60% gājēju cietuši negadījumos ārpus gājēju pārejām

2009.gadā 60% no ceļu satiksmes negadījumiem, kuros cietuši gājēji, Rīgā ir notikuši ārpus gājēju pārejām.

2009.gadā Rīgā kopumā ir reģistrēti 532 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši gājēji.

No tiem 318 gadījumos negadījumi notikuši, gājējiem neievērojot ceļu satiksmes noteikumus un šķērsojot brauktuvi dažus desmitus metru pirms vai pēc gājēju pārejām.

"Ceļu satiksmes negadījumos cietušo un bojā gājušo gājēju skaits Rīgā samazinās. Tomēr satraucošs ir fakts, ka lielākā daļa negadījumu ir notikuši 20 līdz 30 metrus pirms vai pēc gājēju pārejām. Tas liecina, ka liela daļa iedzīvotāju nezina vai apzināti pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un dažu minūšu ietaupīšanai izvēlas taisnāko, nevis drošāko ceļu ielas šķērsošanai," uzskata Satiksmes departamenta Satiksmes organizācijas un kustības drošības nodaļas vadītājs Tālivaldis Vectirāns.

Rīgas domes Satiksmes departaments aicina iedzīvotājus vienmēr šķērsot ielu pāri gājēju pārejai, bet, ja to tuvumā nav, - atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem brauktuvi ir atļauts šķērsot krustojumos pa ietvju vai nomaļu iedomāto turpinājumu vai taisnā leņķī attiecībā pret brauktuves malu vietās, kur ceļš labi pārredzams, rūpīgi pārliecinoties par drošību.

Svarīgākais