No ūdenskrātuvēm izcelti divi noslīkuši cilvēki; vēl trīs tiek meklēti

Šodien no ūdenskrātuvēm dažādās Latvijas vietās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji izcēluši divu noslīkušu cilvēku mirstīgās atliekas, bet vēl trīs uz ūdeņiem pazudušas personas tiek meklētas.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, Liepājas novada Aizputes pagastā šodien dīķī noslīcis 18 gadus vecs jaunietis. Viņa līķis atrasts un izcelts.

Tikmēr Jelgavas pusē Svētes upē šodien noslīcis 13 gadus vecs zēns. Viņa ķermeni glābējiem vēl nav izdevies atrast.

Savukārt Priekuļu novadā, pārpludinātā meliorācijas grāvī, šodien atrasts kādas sievietes līķis. Viņa bija pazudusi jau kopš otrdienas.

Ventspils novadā glābēji turpina meklēt pirms pāris dienām Usmas ezerā pazudušu makšķernieku.

Tikmēr meklēšanas darbi turpinās arī Juglas ezerā, kur šonedēļ pazuda kāds peldētājs. Arī viņa līķis pagaidām nav atrasts.

Kā norādīja Vetere, iestājoties siltam un saulainam laikam, gandrīz ik dienas tiek saņemta informācija par traģiskiem nelaimes gadījumiem uz ūdens.

VUGD aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, uzturoties ūdenstilpņu tuvumā, bet vecākiem un izglītības iestāžu darbiniekiem vajadzētu pārrunāt ar bērniem un pusaudžiem drošības jautājumus, kas saistīti ar atpūtu pie ūdens.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais