Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Policija Rīgā atrod trīs mazus bērnus, kas dzīvo briesmīgos apstākļos

© Rīgas pašvladības policija

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā pie pamatīgi iereibušiem vecākiem antisanitāros apstākļos policija atradusi trīs mazus bērnus.

20.janvārī policija devās uz izsaukumu Avotu ielā, kur Valsts policijas darbiniekiem bija nepieciešama palīdzība saistībā ar novārtā atstātiem bērniem.

Ierodoties notikuma vietā, tika sastapti divi manāmi iereibuši vecāki un trīs mazi bērni. Ģimene uzturējās antisanitāros apstākļos - uz grīdas bija mājdzīvnieku fekālijas, tukšas alkohola pudeles, cigarešu izsmēķi, bērnu drēbes un ēdienu paliekas, savukārt izlietne bija pārpildīta ar netīriem traukiem.

Valsts policijas darbinieki paskaidroja, ka sākotnēji ieradušies notikuma vietā, jo starp abiem vecākiem kopīgas iedzeršanas laikā bija izcēlies konflikts. Sieviete lūgusi dzīvesbiedram pamest dzīvokli, taču vīrietis dusmās ar dūrēm izsitis sienās vairākus caurumus. Neviens no ģimenes locekļiem miesas bojājumus guvis nebija. Visu notiekošo bija vērojuši arī nepilnu gadu, piecus un septiņus gadus vecie bērni.

Ņemot vērā, kādos apstākļos bērni uzturējās, tika izsaukti mediķi, kuri nolēma jaunāko no bērniem hospitalizēt plašākiem izmeklējumiem.

Jautāts par smēķēšanu un alkohola lietošanu bērnu klātbūtnē, tēvs atbildēja, ka parasti smēķē ģimenes kopīgajā tualetē laikā, kad bērni jau guļ. Par alkohola lietošanu vīrietis paskaidroja, ka dzer, jo ģimenē ir finansiālas grūtības.

Testa laikā tika noskaidrots, ka bērnu tēvs ir 2,29 promiļu reibumā, savukārt māte - 2,76 promiļu reibumā.

Likumsargi noformēja lēmumus par bērnu nošķiršanu no ģimenes un nogādāšanu drošā vidē, bet vecākie bērni nogādāti krīzes centrā.

Par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa vecāku atbildības izvērtēšanai.