Apcietina kukuļdošanas lietā aizturēto Pīrantu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa šodien piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes loceklim Normundam Pīrantam.

Jūrmalas mēru Raimondu Munkevicu ("Jūrmala - mūsu mājas") un viņa partijas biedru Pīrantu Korupcijas novēršanas un apkaršanas biroja (KNAB) darbinieki 18.maija vakarā aizturēja kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa iespējamu piedāvāšanu, lai nodrošinātu Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu neuzticības balsojumā.

Minētais 5000 latu kukulis piedāvāts partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, kura publiski ir atzinusi, ka saņēmusi kukuļa piedāvājumu, un informējusi par to tiesībsargājošās institūcijas.

Šodien plkst.15 Centra rajona tiesa paredzējusi skatīt arī paša Jūrmalas mēra Munkevica drošības līdzekli.

Kā aģentūrai LETA vakar norādīja Munkevica advokāts Aivo Leimanis, "Jūrmalas pilsētas mērs pilnībā noraida jebkādas izvirzītās aizdomas, jo pašlaik nav neapstrīdamu un neapšaubāmu pierādījumu, kas apstiprinātu, ka viņš varētu būt iesaistījies kaut kādās pretlikumīgās darbībās, kas saistītas ar kukuļa došanu, lai panāktu labvēlīgu lēmumu".

"Viņš visu noliedz. Viņš nav nevienam neko ne lūdzis, ne devis, ne ticies. Visas spekulācijas, kas tagad notiek, ir tikai un vienīgi tendenciozas un nav apstiprinātas ne ar kādiem pierādījumiem," sacīja Leimanis. Viņš apgalvoja, ka otrdien veikto kratīšanu laikā neesot izņemta ne skaidra nauda, ne citi priekšmeti, kas varētu liecināt par kukuļa došanu.

Svarīgākais