Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Trešdien robežsardze Latvijā atklājusi 19 robežpārkāpējus

© f64

Trešdien Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 46 likumpārkāpējus, bet uz valsts ārējām robežām pieķēra 19 robežpārkāpējus, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Robežsardzes amatpersonas vakar aizturēja divus meklēšanā esošus Latvijas pilsoņus. 1996.gadā dzimušu vīrieti, kurš ieceļoja no Londonas aizturēja Lidosta "Rīga" robežkontroles punktā un nodeva Valsts policijas amatpersonām, savukārt Pededzes pagastā uz valsts nozīmes autoceļa tika konstatēts Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1984.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un nodots Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonām.

Ieceļošana valstī tika liegta sešiem ārzemniekiem. Vientuļu, Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktā ieceļošana tika liegta diviem Krievijas pilsoņiem un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanas atļaujas. Savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana valstī tika liegta trīs Ķīnas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamato ieceļošanas un uzturēšanas mērķi un apstākļi. Personas tika atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Tāpat Silenes robežkontroles punktā tika konstatēts viens Krievijas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus - nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas Šengenas zonas valstīs. Persona tika saukta administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām - četriem Lietuvas, vienam Armēnijas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 21 personu - 12 Krievijas, trīs Lietuvas, trīs Igaunijas, divus Latvijas un vienu Baltkrievijas pilsoni.