Tūrists no Zviedrijas pusnaktī uzrāpjas Brīvības piemineklī

17.maijā īsi pirms pusnakts Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki aizturēja kādu Zviedrijas pilsoni, kurš bija uzrāpies Brīvības piemineklī.

Kā aģentūra LETA uzzināja RPP, 17.maijā plkst.23.55 pilsētas videonovērošanas kamerās Brīvības pieminekļa pakājē tika fiksēti vairāki vīrieši, bet pēc brīža viens no vīriešiem no Raiņa bulvāra puses uzrāpās piemineklī, nokļuva līdz uzrakstam pieminekļa priekšpusē, kur viņu nofotografēja lejā stāvošie biedri.

Aizturētais pārkāpējs izrādījās Zviedrijas pilsonis, kuram par nodarījumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sīko huligānismu, bet administratīvā lieta nekavējoties izskatīta Valsts policijā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, zviedram piemērots 250 latu naudas sods.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.