Vecrīgā aiztur trīs agresīvus jauniešus, kuri provocējuši kautiņus ar garāmgājējiem

15.maija agrā rīta Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) patruļas Vecrīgā aizturēja trīs agresīvus jauniešus, kuri sākotnēji ar garāmgājējiem sāka tikai sarunas, bet vēlāk cilvēkiem arī uzbruka.

Kā aģentūru LETA informēja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane, 15.maijā ap plkst.4.30 pašvaldības policijas patruļa Mazajā Monētu ielā pamanīja jaunieti ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu. Ievērojot policijas automašīnu, pārkāpējs metās bēgt, taču tika panākts. Jaunieša aizturēšanas laikā, pie otra policijas darbinieka vērsās kāds cits jaunietis, kurš paskaidroja, ka nupat aizturētais pirms brīža iesitis viņam pa seju, kā arī zināja teikt, ka novērojis trīs jauniešus, kuri Mazajā Monētu ielā pāris stundu laikā fiziski aizskāruši vairākus garāmgājējus.

Sarunas laikā netālu no dienesta automašīnas pamanīts kautiņš, kurā divi jaunieši ar rokām un kājām sita trešo. Policijas darbinieki uzreiz aizturēja vienu no uzbrucējiem, bet otrais, kurš pamanījās aizmukt, tika aizturēts brīdī, kad atgriezās, lai sāktu vēl vienu kautiņu.

Aizturēšanas laikā kautiņu provocētāji izturējās izteikti agresīvi, lietoja necenzētus vārdus un centās sabojāt policijas dienesta automašīnu, ar kājām spārdot logu stiklus.

Cietušajiem tobrīd pasliktinājās pašsajūta, tāpēc tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, kas divus no viņiem hospitalizēja.

Trīs aizturētie - divi dzimuši 1987.gadā un viens1984.gadā - nogādāti Valsts policijā turpmākās lietvedības nodrošināšanai.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.