Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

LLU prorektoram piespriež divu gadu cietumsodu

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Šodien Jelgavas tiesa atzina Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) zinātņu prorektoru Arni Mugurēviču par vainīgu sievietes notriekšanā uz gājēju pārejas un piesprieda viņam divu gadu cietumsodu, informēja Jelgavas tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Krimināllieta šodien izskatīta pēc būtības un pasludināts saīsinātais spriedums.

Tiesa nosprieda Mugurēviču atzīt par vainīgu un sodīt viņu ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem. Tāpat tiesa piemēroja drošības līdzekli - uzturēšanos noteiktā vietā -, un papildus drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts -, un atstāt tos, līdz spriedums stāsies spēkā.

Tāpat tiesa lēma piedzīt no Mugurēviča kompensācijas diviem cietušajiem, katram 10 000 eiro apmērā. Vēl vienam cietušajam kaitējuma kompensāciju tiesa nenoteica.

Jau vēstīts, ka Mugurēvičs tika apsūdzēts par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka 2013.gada 7.novembrī Jelgavā, Raiņa ielas un Pētera ielas krustojumā, notriekta kāda gājēja, kas guvusi smagas traumas un ievietota reanimācijā, bet vēlāk slimnīcā nomira, un par šo negadījumu Valsts policijā (VP) sākts kriminālprocess, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Mugurēvičs, tolaik LLU mācību prorektors, aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņš iesaistīts šajā negadījumā un bijis pie automašīnas stūres.

LLU profesors pastāstīja, ka precīzi neatceras negadījuma detaļas, jo braucis saskaņā ar noteikumiem un pirms iebraukšanas krustojumā neesot manījis nevienu gājēju. Viņš minēja, ka viņu apžilbinājušas arī pretī braucošās automašīnas. "Es braucu saskaņā ar noteikumiem, alkoholu nebiju lietojis, ātrums bija mazāks nekā atļautais, arī skatījos, vai nav gājēju, un tiešām nevienu es nemanīju, un man nav ne jausmas, kā uzrādās tā gājēja," skaidroja Mugurēvičs.

Cietušajai tika konstatēts galvaskausa pamatnes lūzums un politrauma, bet vēlāk viņa slimnīcā nomira.