Ādažu lidlaukā cietušā pilota stāvoklis joprojām smags

10.maijā Ādažu lidlaukā avarējušās lidmašīnas pilots joprojām smagā stāvoklī ārstējas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Reanimācijas un intensīvās terapijas nodaļā, aģentūru LETA informēja slimnīcā.

Veselības stāvokli ārsti joprojām raksturo kā smagu, jo avārijā ir gūtas dažādas politraumas, tomēr vīrietis ir pie samaņas un spēj sazināties, informē slimnīcā.

Jau ziņots, ka avarējušās lidmašīnas pilots ir Aivars Lejietis - lielākās zivju produkcijas ražotājas SIA "Gamma-A" līdzīpašnieks.

"Gamma-A" kapitāldaļas pieder "Gamma Holdings A.O.I.", kurā Lejietim pieder 64,94% kapitāldaļu. Abiem pārējiem īpašniekiem - Oskaram Jankovskim un Igoram Kušnerčukam - pieder attiecīgi 21,63% un 13,43% "Gamma Holdings A.O.I." kapitāldaļu.

Kā ziņots, 10.maija vakarā Ādažu novadā, Eimuru pļavās, nogāzusies neliela 2005.gadā izgatavota privātā lidmašīna "Aerospool WT9 Dynamic". Kā aģentūrai LETA teica Ādažu lidlauka direktors un vecākais pilots-instruktors Anatolijs Perekrjostovs, pēc sākotnējās informācijas, lidmašīna "Dynamic" veikusi nosēšanos, taču nav aizlidojusi līdz lidlauka skrejceļam.

Lidaparātā atradies vien pilots, 1963.gadā dzimis vīrietis, kurš pēc kritiena atbrīvots no avarējušā lidaparāta un nodots neatliekamās palīdzības mediķiem.

Par notikušo sākts kriminālprocess.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja Aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas nodaļas vadītājs Ivars Gaveika, pagaidām ir tikai skaidrs tas, ka avārija nav notikusi tehnisku iemelsu dēļ un pilots, acīmredzot, ir kļūdījies.

Izmeklētāji ir noskaidrojuši, ka lidmašīna zaudējusi augstumu un ar spārnu atsitusies pret zemi.

Incidenta izmeklēšanai esot atvēlēti 12 mēneši.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.