VID šogad konfiscējis 30,4 miljonus kontrabandas cigarešu un 1456 litrus alkohola

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes uzsāktajos kriminālprocesos šā gada pirmajos trijos mēnešos izņemti 30,4 miljoni dažādu marku cigarešu un 1 456 litri alkohola.

VID informē, ka 2009.gada pirmajā ceturksnī kriminālprocesos tika izņemti 12,3 miljoni cigarešu un 120,8 litri alkohola.

2010.gada pirmajā ceturksnī VID Muitas kriminālpārvaldē uzsākti 94 kriminālprocesi, kas ir divas reizes vairāk nekā 2009.gadā šajā laikā, kad tika uzsākti 44 kriminālprocesi.

Akcīzes preču grupā šogad uzsākti 35 kriminālprocesi, no tiem 33 gadījumos par tabakas izstrādājumu kontrabandu, divos gadījumos par alkohola kontrabandu, bet vienā gadījumā gan par alkohola, gan tabakas izstrādājumu kontrabandu.

2010.gada pirmajā ceturksnī uzsākti arī divi kriminālprocesi par rūpniecības preču kontrabandu un viens kriminālprocess par transportlīdzekļu kontrabandu.

Savukārt administratīvajā kārtībā šā gada pirmajos trijos mēnešos, veicot muitas kontroles pasākumus gan uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas, gan iekšzemē, VID Muitas pārvaldes un Muitas kriminālpārvaldes darbinieki aizturējuši 3,4 miljonus dažādu marku cigarešu, teju 295 litrus alkohola un 767 litrus degvielas.

Kopumā VID Muitas pārvaldes un Muitas kriminālpārvaldes darbinieki noformējuši 446 administratīvā pārkāpuma protokolus.

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī 2010.gada pirmajā ceturksnī muitas kontroles rezultātā visvairāk pārkāpumu konstatēts saistībā ar akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu - par cigarešu un citu akcīzes preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot, noformēti 340 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Pieņemot lēmumus administratīvo pārkāpumu lietās, saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu juridiskām un fiziskām personām piemēroti 42,4 latu naudas sodi.

Svarīgākais