Par 10 latu liela kukuļa pieņemšanu aiztur ceļu policistu

2009.gada nogalē Valsts policijas (VP) Iekšējais drošības birojs (IDB) no Latgales reģiona pārvaldes saņēma informāciju par Preiļu policijas iecirkņa Satiksmes uzraudzības rotas darbinieku, kurš iespējams pieņem kukuļus.

Tika uzsākta minētās informācijas pārbaude, un šā gada 11.maijā IDB darbinieki aizdomās par kukuļa pieņemšanu aizturēja Preiļu Ceļu policijas rotas jaunāko inspektoru Modri L., informē Valsts policija.

Aizturētais 11.maijā, pildot dienesta pienākumus, par ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošanu apturēja automašīnu. Lai automašīnas vadītājam netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, ceļu policijas darbinieks pieņēma kukuli 10 latu apmērā.

VP IDB par minēto faktu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 2.daļas „Par kukuļa pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz diviem gadiem vai bez tā.

Uzsāktajā kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija aicina informēt Iekšējā drošības biroja darbiniekus par gadījumiem, kad policijas darbinieki nav godprātīgi pildījuši savus dienesta pienākumus vai arī pārkāpuši likumā noteiktās normas.

VP Iekšējā drošības biroja anonīmais uzticības tālrunis (automātiskais atbildētājs) - 67075456

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais