No valsts par labu Talsu traģēdijā cietušajam jaunietim piedzen 31 549 latus

Augstākās tiesas (AT) Civillietu palāta šodien par labu Talsu traģēdijā savulaik cietušajam Tomam Putnam viņa prasītās 200 000 latu kompensācijas vietā piedzina 31 549 latu kompensāciju, ārstēšanās izdevumus un atlīdzību par morālo kaitējumu.

Tiesas piedzīto summu veido 15 000 latu kompensācija par sakropļojumu, 15 000 latu kompensācija par nodarīto morālo kaitējumu, 1541 lata ārstēšanās izdevumi un 7 latu tiesas izdevumi, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Šodien pasludināto spriedumu 30 dienu laikā no 25.maija iespējams apstrīdēt AT Senātā.

LETA jau ziņoja, ka Putns no valsts Iekšlietu ministrijas (IeM) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personā lūdza piedzīt kompensāciju, norādot, ka iepriekš viņš atzīts par cietušo tā dēvētajā Talsu traģēdijas krimināllietā, kas patlaban jau izskatīta visās tiesu instancēs. Viņa pieteikto civilprasību tiesa atstājusi bez izskatīšanas, līdz ar to viņš vērsies tiesā ar prasību par kompensācijas piedziņu no valsts.

Rīgas apgabaltiesa Putna prasību 2008.gada 12.jūnijā apmierināja daļēji, piedzenot no VUGD 56 549 latu kompensāciju par morālo un veselībai nodarīto kaitējumu, kā arī gūto sakropļojumu.

VUGD par spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību AT, kas lietu apelācijas kārtībā slēgtā sēdē izskatīja aprīļa beigās.

LETA jau ziņoja, ka par Talsu traģēdijas nodarītā kaitējuma kompensēšanu tiesā iesniegtas vairāk nekā desmit prasības.

Svarīgākais