Neskaidros apstākļos Ventspilī peldbaseinā dzīvību zaudējis mazs bērns [papildināts]

© Emīls Desjatņikovs/f64

Trešdien, 4.oktobrī, Ventspilī peldēšanas apmācību laikā notikusi traģēdija - bojā gājis bērns, informē Ventas Balss.

Bērnam nekavējoties tikusi sniegta pirmā medicīniskā palīdzība, kā arī izsaukta ātrā palīdzība.

Diemžēl bērna dzīvību glābt viņi nespēja. Notikušās nelaimes apstākļi šobrīd nav zināmi un tos izmeklē policija.

Incidents noticis Mazajā peldbaseinā, kas īpaši paredzēts bērnu peldētprasmes apmācībai un tie tur vienmēr atrodas pieredzējuša personāla uzraudzībā.

Pēc vakar Ventspilī notikušā traģiskā negadījuma nolemts atcelt visus plānotos olimpiskā centra "Ventspils" 20 gadu jubilejas pasākumus. Oktobrī bija plānoti dažādi olimpiskā centra jubilejas sporta pasākumi - velobrauciens pa Piedzīvojumu parka velotakām, skriešanas stafete stadionā, ģimeņu orientēšanas diena un atvērto durvju diena sporta bāzēs. Visi plānotie jubilejas sporta pasākumi ir atcelti, ziņo LETA.

Ventspils pilsētas dome izveidojusi komisiju apstākļu noskaidrošanai, un lūgusi dalībai komisijā deleģēt Valsts Darba inspekcijas (VDI) pārstāvi.

"Komisijas uzdevums ir izvērtēt šī negadījuma apstākļus un nepieļaut šādu negadījumu atkārtošanos, tādējādi novēršot iespējamos apdraudējumus personu dzīvībai un veselībai," teikts Ventspils pilsētas domes paziņojumā.

Komisijā Ventspils domes izpilddirektora Alda Ābeles vadībā darbojas speciālisti no Ventspils domes Juridiskās nodaļas, Būvniecības kontroles nodaļas, Personāla nodaļas un Ventspils Sporta pārvaldes. Pašvaldība lūgusi dalībai komisijā deleģēt arī VDI pārstāvi.

Pašlaik komisijas locekļi strādā gan notikumu vietā, gan ar dokumentiem, lai izvērtētu visus apstākļus. Šīs dienas laikā komisija sanāks uz atkārtotu sēdi.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)