Par kukuļa došanu ceļu policistiem soda ar septiņu mēnešu cietumsodu

Šodien Valmieras rajona tiesā septiņu mēnešu cietumsods piespriests kādam 1981.gadā dzimušam vīrietim, kurš pagājušajā vasarā diviem ceļu policistiem piedāvāja naudu, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, aģentūrai LETA pastāstīja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma.

Automašīna, kuru vadīja minētais vīrietis, tika apturēta Kocēnu novada Kocēnu pagastā uz autoceļa Mujāni-Brandeļi.

Policijas darbinieki piedāvāto kukuli nepieņēma, par kukuļdošanu summā līdz 300 latiem tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs.

Par šo pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Kā informē Jukāma, šis Vidzemes reģionā nav vienīgais gadījums, kad par kukuļa došanu sākts kriminālprocess.

Tā aizvadītā gada decembra mēnesī Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas darbinieki sadarbībā ar Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem Vidzemes reģiona teritorijā veica Profilaktisko reidu, lai apkarotu zādzības, sērijveida zādzības no transporta līdzekļiem un cita veida noziegumus.

10.decembrī Smiltenes novada Launkalnes pagastā par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu tika apturēta automašīna "Toyota Hilux". Tās vadītājs, 1952.gadā dzimis vīrietis, formās tērptajiem policijas darbiniekiem piedāvāja un nodeva kukuli - 20 latus, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols. Arī par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta. Lietas materiāli nosūtīti Valkas rajona prokuratūrai.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais