Divgadīgs bērns Mālupes pagastā smagi saindējas ar alkoholu

Neatliekamās Medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta mediķi vakar slimnīcā nogādāja divgadīgu bērnu, kas bija smagi saindējies ar alkoholu.

Izsaukums saņemts uz kādām mājām Alūksnes novada Mālupes pagastā. Kamēr māte strādājusi dārzā, bērns bija atstāts tēva uzraudzībā, kurš, būdams alkohola reibumā, iemiga. Palicis viens bez uzraudzības, zēns pamanījās iedzert no redzamā vietā atstātas pudeles nezināmas izcelsmes grādīgo dziru.

Ienākot mājās un ievērojot, ka bērns streipuļo un nespēj noturēties uz kājām, māte nekavējoties izsaukusi neatliekamo medicīnisko palīdzību. Bērna stāvoklis bijis smags, tāpēc talkā tika lūgta vēl viena - reanimācijas brigāde, kas pēc pirmās palīdzības sniegšanas mazuli nogādāja Alūksnes slimnīcā. Vēlāk, sazinoties ar slimnīcu, lai noskaidrotu bērna veselības stāvokli, NMP dienesta mediķiem tika sniegta informācija, ka bērna asinīs bija konstatētas 2,44 promiles alkohola. Par notikušo ziņots policijai.

Pavisam nesen - pirms pusotras nedēļas - līdzīgs gadījums notika Līvānos. Ar alkoholu bija saindējusies divus gadus veica meitene, kas bija atstāta tēva uzraudzībā. Mēģinādams nomierināt bērnu, tēvs meitai iedevis iedzert alkoholu.

Svarīgākais