Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Bauskā par 200 kilogramu hašiša kontrabandu diviem igauņiem piemēro cieumsodus

© Alise Šulca/ F64 Photo Agency

Bauskas rajona tiesa diviem Igaunijas pilsoņiem par vairāk nekā 200 kilogramu hašiša kontrabandu piespriedusi sešu un piecarpus gadu cietumsodus, liecina anonimizētais spriedums.

Viens no vīriešiem sodīts par trim noziegumiem. Divi noziegumi saistīti ar preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai, savukārt trešais - ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu. Saskaitot piespriestos sodus par visiem noziedzīgajiem nodarījumiem, vīrietis sodīts ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem bez mantas konfiskācijas, taču ar probācijas uzraudzību uz vienu gadu.

Savukārt otram Igaunijas pilsonim par kontrabandu piemērots piecarpus gadu cietumsods bez mantas konfiskācijas.

Tāpat tiesa lēmusi abus paturēt apcietinājumā un soda izciešanā ieskaitīt apcietinājumā pavadīto laiku, kā arī piedzīt valsts labā procesuālos izdevumus, kas saistīti ar apsūdzētajiem izdarītajām izmeklēšanām narkotisko, psihotropo vielu ietekmes noteikšanai.

Bauskas rajona tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika aģentūru LETA informēja, ka viens no apsūdzētajiem ir iesniedzis apelācijas sūdzību. Lieta tiks nosūtīta izskatīšanai Zemgales apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namam.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Jau vēstīts, ka šopavasar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas pārvalde lūdza Bauskas rajona prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret diviem Igaunijas pilsoņiem par vairāk nekā 200 kilogramu hašiša kontrabandu.

2016.gada 4.oktobrī Muitas policijas pārvalde veica divu 1988.gadā un 1989.gadā dzimušu Igaunijas pilsoņu vadītu transporta līdzekļu muitas kontroli. Abi transporta līdzekļi bija iebraukuši no Lietuvas, informēja VID.

Muitas policijas darbinieki konstatēja, ka kravas automašīnas "Nissan Atleon" kravas nodalījumā ir izveidots slēpnis - dubultgrīda. Slēpnī bija ievietotas metāla kastes, kurās atradās hašišs. Tās kopējais svars saskaņā ar eksperta atzinumiem bija apmēram 203 kilogrami. Šo pašu bīstamo narkotisko vielu 569 gramu apmērā amatpersonas atrada paslēptu arī vieglā auto "Fords S-Max" salonā un motortelpā.