Jelgavas slimnīcas ārstam Vladimiram Kravecam par kukuļņemšanu izteikts rājiens

© LNT/Tvnet

Jelgavas slimnīcas ārstam Vladimiram Kravecam par kukuļņemšanu izteikts stingrais rājiens par ārsta ētikai neatbilstošu rīcību, informēja SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" valdes loceklis Andris Ķipurs.

Kā aģentūra LETA jau rakstīja, Jelgavas slimnīcas ārsts Vladimirs Kravecs par kādas savas pacientes ārstēšanu pieprasījis 50 latu kukuli, vakar ziņoja telekompānijas LNT raidījums "Tautas balss".

Kā atzina Ķipurs, pēc notikušā par šo gadījumu un rīcības neatbilstību ārsta ētikai runāts arī darbinieku sapulcē.

Jelgavas pilsētas slimnīcas vadība iztiks ar rājiena izteikšanu, un Kravecs darbu slimnīcā turpinās.

Kā jau ziņots, pie raidījuma "Tautas balss" vērsies Kārlis, kura sieva pirms vairākām nedēļām lauzusi kāju un ārstējusies Jelgavas slimnīcā. Kāja gan veiksmīgi sadzijusi, taču izņemt dzīvesbiedri no slimnīcas nav bijis iespējams, jo ārstējošais ārsts Kravecs prasījis kukuli. Reģistratūrā Kārlis noskaidrojis, ka par ārstēšanos jāmaksā 125 lati, taču ārsts pateicis, ka papildus vajag samaksāt 50 latus, kuri slimnīcas rēķinā neparādās.

Tad Kārlis kopā ar žurnālistu, kurš uzdevies par viņa dēlu, ar slēpto kameru devies pie ārsta vēlreiz. Mediķis Kārlim paskaidrojis, ka oficiālo rēķinu - 125 latus - viņš mierīgi varot apmaksāt pa daļām. Kad Kārlis jautājis par iepriekš prasītajiem 50 latiem, dakteris bez liekām ierunām paziņojis, ka šī summa ir jāsamaksā, pretējā gadījumā vizītes pie ārsta būs daudz biežākas.

Kārļa pasniegtos 50 latus Kravecs sarunas laikā ieslidinājis savā krūšu kabatā. Pēc kukuļa paņemšanas kabinetā ienākusi "Tautas balss" žurnāliste ar operatoru, paziņojot, ka notikušais ir nofilmēts, un lūdzot naudu atdot, ko ārsts arī izdarījis. Dakteris sarunas laikā ar žurnālisti atvainojies par notikušo. Jautāts, par ko Kārlim jāmaksā 50 lati, dakteris atrunājies, ka tā bijusi summa par turpmāko ārstēšanās procesu.

Jelgavas slimnīcas galvenais ārsts Andris Ķipurs sacījis, ka Kravecs esot labs savā jomā, taču šāda rīcība ir nosodāma un nekāda priekšapmaksa un citi maksājumi nav pieļaujami.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais