VID uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju atradis 200 000 kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki laikā no 1.maija līdz 5.maijam vilcienos un automašīnās izveidotos slēpņos uz Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju atraduši 209 060 dažādu marku kontrabandas cigaretes, informēja VID Komunikācijas nodaļā.

Likumpārkāpēji bija centušies slēpt cigaretes mikroautobusa degvielas bākā, zem vilciena kupejas izlietnes izveidotā slēpnī, vilciena ventilācijas šahtās un citur.

VID informē, ka šorīt, 5.maijā, Silenes muitas kontroles punkta (MKP) darbinieki, pārbaudot kāda Baltkrievijas pilsoņa vadītu mikroautobusu "VW Transporter", transportlīdzekļa degvielas bākā konstatēja paslēptus 9 900 cigarešu "Sobranie", "Glamour", "Monte Carlo" un "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt Zilupes MKP darbinieki šodien, veicot pasažieru vilciena Maskava-Rīga pasažieru bagāžas kontroli, kādam 23 gadus vecam Lietuvas pilsonim piederošā somā atrada 3 400 "LD", "Next" un "Winston" markas cigarešu paciņas ar Krievijas akcīzes markām.

Savukārt 1.maijā Zilupes MKP darbinieki pasažieru vilcienā Maskava-Rīga, veicot fizisko kontroli kopā ar Valsts robežsardzes (VRS) amatpersonām, vilciena pavadones atpūtas kupejā zem izlietnes ierīkotā slēpnī atklāja 3 520 cigaretes "Winston " un "L&M" ar Krievijas akcīzes markām.

Kārsavas MKP darbinieki nelegālas cigaretes atraduši 4.maijā kādā no Krievijas iebraukušā kravas vilcienā, kad muitas kontroles laikā vilciena mašīnista palīgs, 33 gadus vecs vīrietis, uz muitas amatpersonas jautājumu, vai personai ir kādas deklarējamas preces, atbildēja noliedzoši. Tomēr, veicot lokomotīves pārbaudi kopā ar VRS amatpersonām, ventilācijas šahtās atklājās melnos polietilēna maisos iesaiņotus un noslēptus 190 000 cigarešu "L&M" un "More".

Tāpat, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas austrumu robežas, laikā no 1.maija līdz 3.maijam VID darbinieki kopumā atklāja 2 240 dažādu marku cigaretes gan ar Krievijas, gan Baltkrievijas akcīzes markām.

Likumpārkāpēji tās bija centušies slēpt dažādās vietās savos transportlīdzekļos - kravas automašīnas guļamvietu nodalījumā, transportlīdzekļa bagāžas nodalījumā aiz apšuvuma, zem motora pārsega, zem dekoratīvajiem riteņu diskiem un pat zem dekoratīvās apšuves salonā.

Visos minētajos gadījumos personām noformēti administratīvo pārkāpumu protokoli pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 panta par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles vai tās nedeklarējot.

Cigaretes novietotas attiecīgo MKP aizturēto preču noliktavās līdz administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanai.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.