Aplaupīta pasta nodaļa Amatas novadā

Pirms stundas Amatas novada Zaubes pagastā aplaupīta pasta nodaļa, no kuras aiznesti 500 lati, aģentūrai LETA apstiprināja Cēsu policijas iecirkņa pārstāvis Jānis Goba.

Pasta nodaļā ienākuši divi vīrieši maskās, kuri pastniecei piedraudējuši ar ierocim līdzīgu priekšmetu, un viņa no kases tiem atdevusi 500 latus.

Patlaban notikuma vietā atrodas policijas operatīvā grupa, tādēļ sīkāka informācija par notikušo netiek sniegta.

Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda aģentūrai LETA norādīja, ka pasta darbinieki notikumā fiziski nav cietuši. Viņa atzina, ka pasta darbinieku drošība ir viens no primārajiem jautājumiem un Latvijas Pasts ir uzsācis preventīvo pasākumu izvērtēšanu, lai turpmāk maksimāli izslēgtu šādu incidentu iespējamību.

Valsts policijas atbildīgie darbinieki veic izmeklēšanu, lai noskaidrotu aizdomās turamās personas. Zināms, ka vīrieši pārvietojušies ar gaišas krāsas automašīnu.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais