MEKLĒ: Šo vīrieti tur aizdomās par Rīgas Geto un Latvijas Holokausta muzeja apzagšanu

© Valsts policija

Jūlijā pagaidām nenoskaidrota persona sadauzīja Rīgas Geto un Latvijas Holokausta muzeja ziedojumu urnu un nozaga visu tajā esošo naudu. Videonovērošanas kameru ierakstos redzams, ka ar šo noziegumu, iespējams, saistīts attēlā redzamais vīrietis. Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš atpazīst šo vīrieti, zvanot darba dienās no pulksten 08.00 līdz 16.30 pa tālruņa numuru 67086310 vai pa tālruni 110 jebkurā laikā, vai arī rakstot e-pastu: ovg.latgale@riga.vp.gov.lv.

Valsts policija bija saņēmusi informāciju, ka šā gada 24. jūlijā no Rīgas Geto un Latvijas Holokausta muzeja, kas atrodas Rīgā, Maskavas ielā, ir nozagta ziedojumu urna. Muzeja darbinieki ziņoja, ka nezināma persona dienas laikā ir sadauzījusi ārā pie muzeja izvietoto ziedojumu kastīti un nozagusi saziedoto naudu. Pēc aptuvenajām aplēsēm urnā atradusies dažādu valstu valūta, kuras vērtība ir ne mazāk kā 61 eiro.

Uzsākot šī nozieguma izmeklēšanu, policisti ieguva videonovērošanas kameru ierakstus no nozieguma vietas. Tajos redzams, ka šo noziegumu, iespējams, izdarījis attēlā redzamais vīrietis.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas un Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas, proti, par zādzību nelielā apmērā un svešas mantas tīšu bojāšanu. Valsts policija aicina aplūkot vīrieša fotogrāfijas un atsaukties iedzīvotājus, kuri viņu atpazīst. Informēt policiju iespējams, zvanot darba dienās no pulksten 08.00 līdz 16.30 pa tālruņa numuru 67086310 vai pa tālruni 110 jebkurā laikā, vai arī rakstot e-pastu: ovg.latgale@riga.vp.gov.lv.


Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.