Kuģītis ''Jelgava'' Akmens tiltā ietriecās spēcīgās straumes un vēja dēļ

Kuģītis ''Jelgava'' šodien Akmens tiltā Daugavā ietriecās spēcīgās straumes un vēja dēļ, kapteinis alkoholiskos dzērienus nebija lietojis.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena aģentūru LETA informēja, ka viens no iemesliem, kāpēc kuģis ietriecas Akmens tiltā, ir stiprais vējš, savukārt kuģa īpašnieks - SIA ''Viola&Co''- valdes priekšsēdētājs Iļja Ļitviņenko norāda, ka kuģi negaidīti sanesa spēcīga straume un tā dzinēji netika ar to galā. Ļitviņenko uzsvēra, ka šī nav kapteiņa vaina, jo ''tādas lietas paredzēt nevar''.

Valsts policija pārbaudē konstatējusi, ka kuģīša ''Jelgava'' kapteinis nebija lietojis alkoholiskos dzērienus.

Kuģītis avārijā esot maz cietis, tam tikai noberzta krāsa, paskaidroja Ļitviņenko.

Jau ziņots, ka incidentā pēc policijas rīcībā esošās informācijas cietušo nav.

SIA "Upes kuģis" īpašnieks Gundars Ūdris, kuram pieder upju kuģi "Misisipi" un "Liepāja", aģentūrai LETA skaidroja, ka negadījums noticis tāpēc, ka kuģa ''Jelgava" kapteinis, kas līdz šim ir strādājis tikai jūrā, rīkojies bezatbildīgi un nav rēķinājies ar stipro vēju. Viņaprāt, SIA ''Viola&Co'' īpašnieks Iļja Ļitviņenko daudzu gadu garumā strādā tikai, dzenoties pēc peļņas.

Uz kuģīša bijuši 20 pasažieri, kuri tikuši cauri tikai ar izbīli.

''Šodien,1.maijā, sākas upju kuģošanas sezona. Šis gadījums, kas noticis jau pašā sezonas sākumā, negatīvi ietekmēs arī manu biznesu," uzsvēra Ūdris.

Jau rakstīts, ka pērn augustā Akmens tilta balstā ieskrēja pasažieru kuģītis ''Vecrīga", kura kapteinis bija stiprā alkohola reibumā – kapteiņa organismā bija konstatētas 2,5 promiles alkohola.

Svarīgākais