Notikusi ielaušanās transformatoru apakšstacijā Rīgas centrā

30. aprīļa vakarā Rīgā, Nacionālās Operas teātra pievārtē notikusi ielaušanās akciju sabiedrības „Sadales tīkls” transformatoru apakšstacijā. Vandaļi izpostījuši tehnoloģiskās iekārtas, tādēļ noticis īsslēgums un vidējā sprieguma kabeļu savienojumu aizdegšanās.

Notikuma vietā AS „Sadales tīkls” speciālisti un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji konstatējuši nepiederošas personas mirstīgās atliekas. Visticamāk, pēc ielaušanās transformatoru apakšstacijā persona guvusi nāvējošu strāvas triecienu.

Pēdējās nedēļās notikuši vairāki vandalisma akti, kuros izpostītas elektroietaises un pārtraukta elektrības piegāde AS „Latvenergo” klientiem. Diemžēl 30.aprīļa ielaušanās aizliegtā un dzīvībai bīstamā teritorijā beigusies letāli.

AS „Sadales tīkls” un AS „Latvenergo” vadība brīdina: nesankcionēta iekļūšana transformatoru apakšstaciju teritorijās un būvēs vienmēr apdraud dzīvību! Tādēļ, īpaši – iestājoties arvien siltākam laikam un tuvojoties skolnieku brīvlaikam, enerģētiķi lūdz ikvienam sabiedrības loceklim pievērst uzmanību drošības noteikumu ievērošanai elektroietaisēs un ziņot par bojātām sadales kārbām, atlauztām transformatoru durvīm vai citiem pamanītiem bojājumiem.

Iespējams, tieši Jūsu izlēmīga rīcība pasargās no elektrotraumas bērnus un pusaudžus, kas ziņkāres dēļ var nonākt saskarē ar elektroietaisēs, kam piekļuve iespējama pēc vandaļu vai krāsainā metāla tīkotāju ielaušanās.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais