Iecavas novadā un Jelgavā atsavina narkotiskās vielas

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar VP ZRP Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas (KrPN) darbiniekiem šā gada 27. aprīlī Iecavas novadā aizturējuši 1970.gadā dzimušu vīrieti, pie kura tika atsavināti divi iepakojumi ar 1,5 grami narkotiskas saturošu vielu metamfetamīnu.

Notikuma vietā strādāja arī VP ZRP KrPB dienesta suns, kurš ir speciāli apmācīts tieši narkotisko vielu meklēšanā.

Veicot tālākās izmeklēšanas darbības, noziedzīgās personas dzīves vietā tika atsavināti 8 iepakojumi - 21,9 grams marihuānas un munīcija.

Savukārt Jelgavā, VP ZRP KrPB darbinieki, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā, aizturējuši divas noziedzīgas personas.

Aizturētie ir 1993.un 1989.gadā dzimušie vīrieši, pie kuriem atsavināti divi iepakojumi 1,6 grami metamfetamīna.

Šā gada 28.aprīlī Jelgavā aizturēts 1989.gadā dzimušais vīrietis par 0,7 gramu metamfetamīna realizāciju.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas "Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta aizturēto personu saistība citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā.

Svarīgākais