Policija noskaidrojusi Vārmes pagastā ceļa malā atrastā mirušā zīdaiņa iespējamo māti

Policija noskaidrojusi Kuldīgas novada Vārmes pagastā ceļa malā atrastā mirušā zīdaiņa iespējamo māti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirkņa priekšnieks Gints Mežiņš.

Pagaidām policija nesniedz sīkāku informāciju par notikušā apstākļiem, vien norāda, ka zīdaiņa iespējamā māte ir pilngadīga sieviete un viņai nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts drošības līdzeklis.

Vēl nav zināmi tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultāti, bet līķa sākotnējā apskate liecinot, ka bērns varētu būt dzimis priekšlaicīgi.

Jau ziņots, ka 17.aprīlī Kuldīgas novada Vārmes pagastā pie ceļa Kuldīga-Saldus zem egļu zariem atrasts zīdaiņa līķis.

Mirušā zēna ķermenis bijis ietīts dvielī un ielikts polietilēna maisiņā, aģentūru LETA informēja Mežiņš.

Par konstatēto faktu uzsākts kriminālprocess, nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze.

Ka iepriekš pastāstīja Mežiņš, zīdaiņa mirstīgās atliekas atrastas sakopšanas talkas laikā. Mirušā zēna ķermenis bija sadalīšanās stadijā, tāpēc pēc sākotnējās apskates neesot bijis iespējams noteikt nekādas iespējamās vardarbības pazīmes.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.