Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Jēkabpilī nogalinātās meitenes māte vēlējusies viņu vest sev līdzi uz Angliju

Naktī uz ceturtdienu Jēkabpilī nodurtās meitenes māte vēlējusies vest meitu sev līdzi uz Angliju, tēvs vēlējies, lai meita turpinātu dzīvot ar viņu, bet meitene vēlējusies - lai tētis un mamma atkal dzīvotu kopā, aģentūru LETA informēja Jēkabpils bāriņtiesā.

Jēkabpils ģimene, kurā notikusi traģēdija - nodurta septiņus gadus veca meitene, nodegusi māja un pazudis aizdomās par meitas slepkavību turētais tēvs, jau agrāk bija nonākusi bērnu tiesības sargājošās institūcijas redzeslokā.

Meitenes māte un tēvs oficiāli nav bijuši precējušies un jau kādu laiku dzīvojuši atsevišķi. Jau iepriekš bāriņtiesā vērsusies gan meitenes māte, gan tēvs, abi viņi vēlējušies panākt, lai bērns dzīvotu kopā ar vienu no viņiem.

Māte, kas jau ilgāku laiku dzīvo un strādā ārzemēs, vēlējusies vest meitu sev līdzi uz Angliju, bet tēvs vēlējies, lai meita turpinātu dzīvot kopā ar viņu turpat Jēkabpilī. Savukārt meitene vēlējusies, lai tētis un mamma atkal dzīvotu kopā.

Kā ziņots, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē aģentūru LETA informēja, ka šonakt ap plkst.2.35 tikusi saņemta informācija par to, ka Jēkabpilī, Pasta ielā, deg māja. Ierodoties notikuma vietā, blakus mājai esošajā saimniecības ēkā tika atrasts 2002.gadā dzimušās meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtu brūci krūšu kurvja rajonā.

Aizdomās par šī sevišķi smagā nozieguma izdarīšanu tiek meklēts bojā gājušās meitenes tēvs - 1963.gadā dzimušais Vilis Simanovs.

Kā kaut ko prātam neaptveramu notikušo raksturo Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. Aģentūrai LETA viņš pastāstīja, ka aizdomās turamais vēl pirms dažiem gadiem, izglābjot Daugavā slīkstošu pusaudzi, kļuvis par "Latvijas lepnumu" un saņēmis atzinību no Valsts prezidenta.

"Arī es pats šim cilvēkam ne reizi vien esmu spiedis roku un licis to priekšā citiem kā piemēru," ar skumjām teica Jēkabpils mērs.

Iespējams, ka traģēdija notikusi ģimenes problēmu dēļ. Pirms kāda laika Simanova ģimenē sākušās nesaskaņas un viņam nācies pamest savu dzīvesvietu sievas brāļa mājā. Pašvaldība piešķīrusi vīrietim atsevišķu dzīvojamo platību. Neilgi pirms traģēdijas Simanova sieva sākusi kārtot dokumentus, lai vestu meitu sev līdzi uz Angliju.

Iedzīvotāji, kuriem ir informācija par aizdomās turamā atrašanās vietu, aicināti zvanīt pa tālruņiem: 65202600, 65202602, 65202606, 02, 112 vai vērsties tuvākajā policijas iecirknī. Policija garantē anonimitāti.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta - par slepkavību pastiprinošos apstākļos.