Jēkabpilī aizturēts vīrietis, kuru tur aizdomās par meitas noduršanu [fotoreportāža]

Izdegušās telpas ar bērnistabu, kur tika atrasts iespējamais slepkavības ierocis - nazis. © Daiga Kalniņa

Šodien ap pulksten 12.30 Jēkabpils policijas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, veicot operatīvās meklēšanas pasākumus, aizturējuši 1963.gadā dzimušo Vili Simanovu, kuru tur aizdomās par 2002. gadā dzimušās meitas slepkavību.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē aģentūru LETA informēja, ka šonakt ap plkst.2.35 tikusi saņemta informācija par to, ka Jēkabpilī, Pasta ielā deg māja. Ierodoties notikuma vietā, blakus mājai esošajā saimniecības ēkā tika atrasts 2002.gadā dzimušās meitenes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - durtu brūci krūšu kurvja rajonā.

Vīrietis pēc nozieguma pastrādāšanas bija aizbēdzis.

Nepatīkami pārsteigts par notikušo ir arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs. Aģentūrai LETA viņš pastāstīja, ka aizdomās turamais vēl pirms dažiem gadiem, izglābjot Daugavā slīkstošu pusaudzi, kļuvis par "Latvijas lepnumu" un saņēmis atzinību no Valsts prezidenta.

"Arī es pats šim cilvēkam ne reizi vien esmu spiedis roku un licis to priekšā citiem kā piemēru," ar skumjām teica Jēkabpils mērs.

Iespējams, ka traģēdija notikusi ģimenes problēmu dēļ. Pirms kāda laika Simanova ģimenē sākušās nesaskaņas un viņam nācies pamest savu dzīves vietu sievas brāļa mājā. Pašvaldība piešķīrusi vīrietim atsevišķu dzīvojamo platību. Neilgi pirms traģēdijas Simanova sieva sākusi kārtot šķiršanās dokumentus.

2008. gadā intervijā laikrakstam "Diena" Vilis Simanovs atzina, ka viņa tautasbrāļiem, čigāniem, bērni un ģimene ir svarīgākā vērtība, tāpēc viņš ar lepnumu stāstīja, ka vecākā meita mācās vidusskolā, bet jaunākajai ir tikai pieci gadiņi. To viņš sargājot kā acuraugu, pat kopā ar vecākajiem brāļiem un māsu nelaižot vasarā uz Daugavu peldēties. Invaliditātes dēļ pats varot strādāt tikai vieglākus gadījumu darbus, taču kaut kā galus kopā savelkot.

"Tas taču ir bērniņš, pats dārgākais, kas vecākiem ir. Tikai bērnu dēļ mēs dzīvojam," pirms diviem gadiem intervijā atzinis Vilis Semanovs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.