Aizvadītajā naktī apturēts traktorists, kurš brauca teju četru promiļu reibumā

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Aizvadītajā diennaktī saņemta informācija par 82 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums.

Reģistrēti 14 nodarījumi pret personas dzīvību un veselību, 16 nodarījumi pret sabiedrisko kārtību un 12 nodarījumi pret īpašumu.

Aizvadītajā diennaktī, Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā, reģistrēti 9 ceļu satiksmes negadījumi. Vienā no negadījumiem saņemta informācija par vienu cietušo. Pie transportlīdzekļu stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies 7 vadītāji. Noformēti 109 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem 50 bija par ātruma pārsniegšanu.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti vairāki gadījumi, kad vadītāji sēdušies pie transportlīdzekļu stūres alkoholisko dzērienu riebumā, kur alkohola koncentrācija izelpojamā gaisā pārsniedza trīs promiles.

Tā piemēram 3.augustā, pulksten 07:19 Alūksnes novadā, Alsviķu pagastā, autoceļa Alūksne - Ape 7 kilometrā, 1961.gadā dzimis vīrietis vadīja traktoru, būdams 3,66 promiļu reibumā.

Savukārt Amatas novadā, Drabešu pagastā, pulksten 11:30 saņemta informācija, ka Ieriķos, nenoskaidrots vadītājs ar automašīnu “Volkswagen Golf” ar savu braukšanas stilu apdraud satiksmes drošību. Izbraucot policijas norīkojumam, automašīna apturēta autoceļa Rīga (Baltezers) - Igaunijas robeža (Ainaži) 72 kilometrā un atklājies, ka 1987. gadā dzimušais vadītājs bijis alkohola reibumā. Minimālā alkohola koncentrācija izelpojamā gaisā sasniedza 3,16 promiles. Abos gadījumos noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Svarīgākais