Preiļos noliktavā atrod 12 miljonus nelegālo cigarešu

Vakar ap plkst.20 policijas darbinieki kādā noliktavā Preiļos atraduši 12 miljonus cigarešu bez Latvijas akcīzes marķējuma.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīga pienākumu izpildītāja Anastasija Laizāne aģentūru LETA informēja, ka par minēto faktu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar arestu, piespiedu darbu vai naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocesa ietvaros aizturēts noliktavu telpu īpašnieks, kāds 1989.gadā dzimis vīrietis, kā arī vēl divas personas, kuras atradās minētas noliktavas telpās - 1961. un 1972.gadā dzimuši vīrieši. Policija turpina izmeklēšanu.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais