Valsts policijas priekšnieks: Ivans dzīvoja viens un arī nomira viens

© Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency

Valsts policija šodien organizēja preses brīfingu, kurā informēja par piecgadīgā Ivana Berladina pazušanas un nāves izmeklēšanas gaitu.

Brīfingā piedalījās Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva.

Liepājā pazudušā un vēlāk bojāgājušā piecus gadus vecā Ivana lietā policija vērtēs gan mātes, gan kaimiņu un autobusa šofera iespējamo atbildību, preses konferencē paziņoja Liepājas kriminālpolicijas priekšnieks Uģis Āva.

Policijas pārstāvis uzsvēra, ka izmeklēšana atrodas sākuma stadijā, tādēļ tiek izvērtēta visu iesaistīto iespējamā atbildība. Izmeklēšana noris kriminālprocesa ietvaros.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis informēja, ka tiks veikta dienesta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai visi policijas darbinieki ir rīkojušies atbilstoši, un, ja tiks konstatēti kādi pārkāpumi, tad pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.

Jau vēstīts, ka piecus gadus vecais Ivans 10 dienas pēc pazušanas meža masīva brikšņos Dubeņos atrasts miris. Šobrīd viss liecina, ka policijas iepriekš izvirzītā versija par to, ka bērns varētu būt apmaldījies, un klīdis viens - apstiprinās. Lai gūtu pilnīgu apstiprinājumu tam, tiks nozīmēta ekspertīze. Izmeklēšana šajā lietā turpinās.