Aizdomās par Brenču kapu apgānīšanu policisti aizturējuši trešo iespējamo vainīgo

© facebook.com

Valsts policija informē, ka aizdomās par Brenču kapu apgānīšanu aizturēts trešais aizdomās turamais.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde jau iepriekš informēja par Brenču kapu apgānīšanu šī gada 27.jūnijā. Vandāļi bija apgāzuši vairākus kapu pieminekļus, krustus, salauzuši soliņus, kā arī izdarījuši citas vandāliskas darbības. Ierodoties notikuma vietā, policisti konstatēja, ka ir bojātas 33 kapu vietas.

Sakarā ar notikušo, policisti uzsāka izmeklēšanu un operatīvos meklēšanas pasākumus ļaundaru noskaidrošanā un aizturēšanā. Jau nākamā dienā uz aizdomu pamata tika aizturēts 2002.gadā dzimis jaunietis un 1986.gadā dzimis vīrietis. Jaunietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā, savukārt vīrietis jau agrāk ir tiesāts. Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, jau 29.jūnijā Aizputē policistiem izdevies aizturēt trešo iespējamo vainīgo - 2001.gadā dzimušo jaunieti, kurš arī iepriekš bijis nonācis policijas redzeslokā. Pašlaik policija skaidro notikušā apstākļus, kā arī pārbauda viņu saistību vēl ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu. Policija neizslēdz, ka šāda veida darbības pastrādātas alkoholisko dzērienu iespaidā.

Uzsākts kriminālprocess par kapu apgānīšanu. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Saistībā ar Brenču kapu apgānīšanu - Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirknis lūdz atsaukties iedzīvotājus, kuru kapu piemiņas vietas cietušas no vandāliskām darbībām un ar pieteikumu vērsties policijas iecirknī - Dobelē, Muldavas ielā 14 vai zvanīt pa tālruņiem:110, 63702202, 63702239 un 27840560.

Latvijā

Biedrība "Zemnieku saeima" informē, ka Latvijā sākusies aveņu sezona un vietējās avenes jau pieejamas veikalos. Kā apliecina ogu audzētāji, uz lauka audzēto aveņu raža šogad būs mazāka, ņemot vērā ziemas kailsalā un pavasara salnās avenājiem nodarītos bojājumus.