Pēc iepirkumu ratiņu aizdzīšanas, policija aizved iereibušu zēnu uz atskurbtuvi

© Toms Zariņš/f64

Iepirkuma ratiņu aizdzīšanas dēļ kāds iereibis pusaudzis nonāk policijas redzeslokā, ziņo Rīgas Pašvaldības policija.

3.jūlijā neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kāda Imantas lielveikala apsarga, kurš ziņoja par alkohola reibumā esošu pusaudzi.

Ierodoties notikuma vietā, veikala apsargs pastāstīja, ka, pildot darba pienākumus, ievērojis aptuveni 14 gadus vecu puisi, kurš tukšus iepirkuma ratus stūmis ārā no lielveikala. Apsargs nolēma jaunieti apturēt un pārliecināties par viņa rīcības motīviem.

Sarunas laikā no puiša sajusta alkoholam raksturīgā smaka, tāpat arī netika noskaidroti puiša rīcības motīvi. Apsargs zēnu aizturēja un izsauca policiju.

Likumsargu ierašanās brīdī 14 gadus vecais jaunietis uzvedās mierīgi un pastāstīja, ka ar draugiem esot izdzēris vienu alu. Lai pārliecinātos par puiša veselības stāvokli, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri viņam konstatēja 0,96 promiļu reibumu.

Jaunietis nogādāts ārstniecības iestādē līdz atskurbšanas brīdim.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība, kuras laikā tiks vērtēta gan puiša, gan vecāku atbildība. Tāpat informēti jaunieša vecāki.