Policija atklāj nelegālu alkohola ražotni un atsavina 4584 litrus nelegālās dziras

© Valsts Policija

Ekonomikas policijas pārvaldes (EPP) darbinieki aizdomās par nelegālu alkoholisko dzērienu ražošanu, realizāciju un glabāšanu pagājušajā nedēļā aizturēja trīs vīriešus. Procesa izmeklēšanas gaitā kopumā atsavināti 4584 litri nelegālā alkohola un 11 900 cigarešu ar Krievijas akcīzes marku uzlīmēm.

15.aprīlī Stopiņu novada Sauriešos, kādas degvielas uzpildes stacijas teritorijā, EPP darbinieki operatīvo pasākumu laikā par alkoholisko dzērienu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām realizāciju aizturēja trīs personas - Igoru, Aleksandru un Andreju. Pie aizturētajiem vīriešiem policijas darbinieki atrada un atsavināja 175 litrus nelegālā alkohola un 4880 cigarešu ar Krievijas akcīzes marku uzlīmēm.

Sankcionētas kratīšanas laikā Andreja dzīves vietā tika atklāta nelegālā alkohola ražotne, kā arī nelikumīgi saražotās produkcijas noliktava. Policijas darbinieki noliktavā atrada un atsavināja 3529 litrus gatavās produkcijas, 880 litru spirta un 7020 cigarešu ar Krievijas akcīzes marku uzlīmēm. Nelegāli izgatavotais alkohols - brendijs, degvīns, balzams un liķieri - bija safasēts piecu litru tilpuma plastmasas pudelēs un bija paredzēts realizācijai Latvijas iekšējā tirgū.

Par minēto faktu EPP sākts kriminālprocess.

Aizturētajām personām kā drošības līdzeklis tika piemērota uzturēšanās noteiktā dzīves vietā. EPP turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Latvijā

No nākamā gada valsts pensijas indeksējamo robežu varētu palielināt līdz 100% no iepriekšējā gada vidējās apdrošināšanas iemaksu algas, paredz valdībā atbalstītais likumprojekts, par kuru kopā ar nākamā gada budžeta pakotni vēl būs jālemj Saeimai.