"Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos aizdomās tur sešas personas

© Andrius Ufartas/ f64 photo agency

Kriminālprocesā par iespējamiem pārkāpumiem uzņēmumos "Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos par aizdomās turētajiem atzītas sešas personas, tostarp maksātnespējas administratori,informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors veic pirmstiesas izmeklēšanu par iespējamiem pārkāpumiem "Dzimtā sēta" un "Peltes īpašumi" maksātnespējas procesos. Finanšu policijas pārvaldes darbinieki prokurora uzdevumā 9.jūnijā minētajā kriminālprocesā veica deviņas kratīšanas. Šajā pašā dienā par aizdomās turētajām tika atzītas divas personas pēc Krimināllikuma panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Turklāt aizturēta sertificēta maksātnespējas administratore, kura nākamajā dienā atzīta par aizdomās turēto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā.

14.jūnijā par aizdomās turēto noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanā un piesavināšanā atzīts maksātnespējas administrators, kurš šobrīd atstādināts no administratora amata.

Nākamajā dienā par aizdomās turēto divos noziegumos atzīts bijušais maksātnespējas administrators, šobrīd zvērināts advokāts.

Turklāt minētajā kriminālprocesā pieņemts lēmums par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanas juridiskajai personai procesa sākšanu.

Savukārt 16.jūnijā par aizdomās turēto atzīta vēl viena persona.

Piecām personām piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

Nolūkā nodrošināt izmeklēšanas noslēpumu detalizētāku informāciju par šo procesu prokuratūra pagaidām nesniegšot.

Svarīgākais