1,32 promiļu reibumā vēl viens policists izraisa avāriju

© f64

Šonedēļ pieķerts vēl viens policists, kurš dzērumā izraisījis autoavāriju. Šis negadījums noticis Rīgā un policists jau atstādināts no amata, informēja Valsts policijā.

Pagājušā naktī Tērbatas un Matīsa ielas krustojumā notika sadursme starp taksometru "Toyota" un automašīnu "Mercedes-Benz", kuru ārpus darba laika vadīja Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes inspektors, būdams alkohola ietekmē.

Negadījums noticis ar privāto automašīnu un tajā nav smagi cietušo. Notikuma vietā mediķi sniedza palīdzību 1996.gadā dzimušam vīrietim - automašīnas "Mercedes-Benz" pasažierim. Viņš, tāpat kā pārējie negadījumā iesaistīto automašīnu pasažieri, no hospitalizācijas atteicās.

Pašreizējā informācija liecina, ka policijas inspektors automašīnu vadījis 2,58 promiļu stiprā reibumā.

Par notikušo sākts kriminālprocess un precīzi notikušā apstākļi tiek skaidroti pirmstiesas izmeklēšanā. Tāpat sākta disciplinārlieta un uz izmeklēšanas laiku inspektors atstādināts no amata pienākumu veikšanas.

"Situācija, kad policists sēžas pie stūres alkohola reibumā, ir absolūti nepieņemama. Tam, ka viņš to ir darījis ar privāto automašīnu ārpus darba laika, nav nekādas nozīmes. Valsts policijas attieksme gadījumos, kad policisti vada auto alkohola reibumā, vienmēr bijusi strikta. Redzams, ka ar kategorisko nostāju esam guvuši labus rezultātus un pēdējā laikā nav konstatēti gadījumi, kad policijas darbinieki darba laikā braukuši reibumā. Taču nākamais un ne mazāk svarīgais solis būs panākt, lai šāda attieksme no darbinieku puses būtu arī ārpus darba," uzsver Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Jau ziņots, šis nav pirmais gadījums šonedēļ, kad policists alkohola reibumā izraisa ceļu satiksmes negadījumu. 14.jūnijā Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) darbinieks, būdams alkohola reibumā, izraisīja avāriju, kurā smagas traumas guvis velosipēdists.

Negadījums notika plkst.13 Dobeles novadā, uz autoceļa Jelgava-Dobele-Annenieki. Braucot virzienā no Dobeles uz Jelgavu, ZRP darbinieka vadītā automašīna "Volvo" sadūrās ar "Volkswagen Golf", kas veica kreiso pagriezienu. Pēc sadursmes "Volvo" sadūrās ar metāla barjeru un uzbrauca velosipēdistam.

Lai arī negadījums noticis pa dienu, avāriju policijas darbinieks izraisījis savā brīvajā laikā ar privāto mašīnu. Slimnīcā noskaidrots, ka viņš transportlīdzekli vadījis, būdams 1,32 promiļu reibumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.