Policija reida laikā Ķengaragā konfiscē iespaidīgu ieroču arsenālu

© Valsts policija

Valsts policija informē, ka 13. un 14. jūnijā saistībā ar nelikumīgo ieroču apriti policija Ķengaragā veica astoņas sankcionētās kratīšanas.

Pārbaužu rezultātā tika izņemts ievērojams skaits nelegālo šaujamieroču, to sastāvdaļu un munīcijas. Kopumā tika aizturētas trīs personas.

Rīgas Ķengaraga iecirkņa policija sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām ieguva informāciju par diviem vīriešiem, kuri, iespējams, saistīti ar nelegālo ieroču apriti.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 13. jūnijā Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas un Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti ieradās aizdomās turēto personu mājokļos Ķengaragā, kur veica sankcionēto kratīšanu. Šī procesa ietvaros kopumā tika veiktas piecas kratīšanas - trīs mājokļos, garāžā un automašīnā.

Valsts policija

Pārbaudot aizdomās turēto vīriešu īpašumus, policisti atrada un izņēma 173 dažādu kalibru patronas, rokas granātu, divus šaujamieročus, ieroču stobrus, klusinātāju un rokas ložmetēju. Pēc šī fakta konstatācijas likumsargi nekavējoties abus vīriešus aizturēja.

Aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par nelegālo ieroču apriti.

Abi likumpārkāpēji pašlaik atrodas izolatorā.

Tāpat, realizējot citu operatīvo informāciju, Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti nonāca pa pēdām personai, kura arī nelikumīgi glabā šaujamieročus un to sastāvdaļas.

14.jūnijā šī procesa ietvaros tika veiktas trīs sankcionētās kratīšanas tajā skaitā aizdomās turētā dzīvesvietā un viņa radinieku mājoklī. Pārbaudes rezultātā likumsargi atrada un izņēma divas 6.35 kalibra pistoles, šaujamieročus un to sastāvdaļas kā arī 83 dažādu kalibru patronas (skatīt attēlu).

Aizdomās turētais vīrietis tika aizturēts un nogādāts iecirknī. Jāpiemin, ka 1980.gadā dzimušais vīrietis jau agrāk sodīts par ieroču nelikumīgu glabāšanu.

Saistībā ar abiem gadījumiem pret likumpārkāpējiem uzsākts kriminālprocess par šaujamieroču, šaujamieroču sastāvdaļu, munīcijas un sprāgstvielu glabāšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais