No snaudas iztraucēts pasažieris Liepājā izsit autobusa stiklus

© Andrius Ufartus/ F64 Photo Agency

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde ziņo par incidentu Liepājā, kur aizturēts vīrietis, kurš izsita autobus stiklu un, bēgot, nolēma vēl nozagt veikala preces.

Vakar,7.jūnijā, ap plkst. 11:50 tika saņemta informācija, ka Liepājā, Pulkveža Brieža ielā, 3.maršruta autobusa galapunktā kāds vīrietis izsita pilsētas satiksmes autobusa “Solaris” divus loga stiklus.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonām, ierodoties notikuma vietā, autobusa vadītājs paskaidroja, ka pasažieris autobusā bija iesnaudies. Autobusa galapunktā šoferis lūdzis viņam izkāpt, taču vīrietis, ignorējot sacīto, turpināja snaust. Šoferis jau otro reizi vērsās pie vīrieša ar lūgumu izkāpt. Manāmi iereibušais vīrietis ar to nav bijis mierā un devās uz izeju, pa ceļam spārdot krēslus. Brīdī, kad autobuss uzņēma pasažierus, lai dotos nākamajā reisā, iepriekš minētais vīrietis paņēmis akmeni un metis pa autobusu, tādējādi izsitot divus loga stiklus.

Kaspars Krafts/ f64 photo agency

Pēc šīs darbības vīrietis metās bēgt. Autobusa vadītājs centās vīrieti panākt, taču tas neizdevās un viņš par notikušo informēja Valsts policijas amatpersonas. Valsts policijai, ierodoties notikuma vietā, autobusa vadītājs sniedza detalizētu aprakstu par vīrieša izskatu.

Kamēr tika skaidroti notikušā apstākļi, Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Pulkveža Brieža ielas tirdzniecības vietā aizturēts vīrietis, kurš centās nozagt preci viena eiro vērtībā. Patruļdienesta rotas darbinieki izbrauca uz notikuma vietu un konstatēja, ka vīrietis pēc apraksta atbilst meklētajam autobusa bojātājam.

Likumsargi vīrieti aizveda pie autobusa vadītāja, kur guva apstiprinājumu savām aizdomām. 1971.gadā dzimis vīrietis tika aizturēts un nogādāts Valsts policijā. Vīrietis jau vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām no tirdzniecības objektiem, kā arī bijis deviņas reizes sodīts.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu pēc Krimināllikuma ir paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais