Salaspilī aizturēti zāles pļaušanas traktoru zagļi

© Valsts policija

Pagājušajā naktī, veicot virkni operatīvo pasākumu, Valsts policija aizturēja divu vīriešu grupu, kura tiek turēta aizdomās par virkni zāles pļaušanas traktoru zādzībām Salaspils novada privātmāju teritorijā. Zagļi svešajai dārza tehnikai varēja piekļūt, jo visos gadījumos īpašnieki to bija glabājuši pie mājas aiz slēgtiem vārtiem, bet nebija novietojuši garāžās. Ņemot vērā citu slikto pieredzi, Valsts policija iedzīvotājiem atgādina parūpēties par vērtīgu mantu drošu glabāšanas vietu.

Pēdējo trīs nedēļu laikā Salaspils novadā no privātmāju teritorijām tika nozagti vairāki zāles pļaušanas traktori. Visas šīs zādzības vieno kopējas nianses, proti, traktori tika nozagti pa naktīm, uzlaužot vārtus, kas norobežo privātmāju teritorijas.

Izmeklējot minētās zādzības, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti sadarbībā ar Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policistiem, ieguva informāciju, ka šos noziegumus izdarījušas vienas un tās pašas personas.

5. jūnijā, naktī no svētdienas uz pirmdienu, likumsargi izveidoja slēpņus, lai notvertu iespējamos zagļus. Ap pulksten pus četriem naktī policisti kādas privātmājas teritorijā pamanīja divus vīriešus, kuri rosās gar zāles pļāvēju. Policisti nekavējoties abus aizdomās turētos aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Tāpat policisti Salaspils novadā uzgāja bedri, kurā atradās divi zagti velosipēdi. Ir pamats uzskatīt, ka arī divriteņus nozaguši aizturētie vīrieši.

Aizturētie ir ārvalstu piederīgie, kuri dzimuši 1993. un 1994. gadā. Abi vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām un ar narkotisko vielu apriti saistītiem noziegumiem.

Pašreizējā informācija liecina, ka viņi saistīti ar vismaz septiņām zāles pļaušanas traktoru zādzībām, kas pēdējo nedēļu laikā izdarītas Salaspils novadā. Ļaundari nozagtos zāles pļāvējus aizveduši prom ar īrētiem mikroautobusiem un vēlāk centušies tos ieķīlāt lombardos. Šobrīd policisti ir noskaidrojuši vairākas vietas, kurās ieķīlāti zagtie zāles pļāvēji.

Par zādzību, ja tā izdarīta personu grupā un, ja tā izdarīta no aizslēgtas teritorijas, paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Rīt, 6. jūnijā, tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajām personām.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neglabāt vērtīgas mantas neaizslēgtās privātmāju teritorijās, kur tās var kļūt par viegli pamanāmu un iekārotu objektu zagļiem. Pieredze rāda, ka privātmājas vārtiņi nav pietiekami nopietns šķērslis zagļiem, tāpēc ieteicams dārza tehniku un citas mantas glabāt slēdzamā ēkā, piemēram, garāžā. Tāpat Valsts policija aicina atsaukties arī citus, kuri varētu būt kļuvuši par šo ļaundaru upuriem, zvanot pa tālruni 67895200 vai 110.

Latvijā

Ceturtdien, 2024.gada 17.oktobrī, tiek atzīmēta Starptautiskā Sāpju diena, kas pievērš uzmanību hronisku sāpju ārstēšanai un mudina sabiedrību savas sāpes neignorēt un savlaicīgi vērsties pēc palīdzības, lai izvairītos no ilgstošām ciešanām, informē Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā.

Svarīgākais