No Ķīšezera izceļ pamatīgus metrus nelegālo tīklu

© Rīgas pašvladības policija

Svētdien, 4.jūnijā, Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no kāda zvejnieka, kurš Ķīšezerā pamanījis nelegālu zvejas tīklu.

Vīrietis nolēma ziņot glābšanas stacijas darbiniekiem un paskaidroja, ka sagaidīs likumsargus, lai norādītu precīzu tīkla atrašanās vietu.

Ierodoties norādītajā teritorijā, laivā sastapts izsaucējs, kurš norādīja uz nelegālo zvejas rīku. Apsekojot tuvāko apkārtni, pamanīti vēl trīs nemarķēti zvejas tīkli. Policisti, izņemot tīklus, tajos atrada trīs dažādu sugu zivis. Radības atbrīvotas no tīkla un ielaistas atpakaļ ūdenī. Kopā konfiscēti 247 metri nelegālo tīklu un uzsākta administratīvā lietvedība.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgās atļaujas, aizliegtā vietā, aizliegtā laikā vai ar aizliegtiem zvejas rīkiem uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 280 līdz 700 eiro, konfiscējot pārkāpuma izdarīšanas rīkus vai bez tās.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais