Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Par Ņemcova slepkavības atšķetināšanu piesola atlīdzību

Lai palīdzētu tiesībsargājošajām institūcijām atklāt Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Grigorija Ņemcova slepkavību, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks Igors Mališkovs un kāda uzņēmēju grupa apņēmušies izmaksāt 10 000 latu atlīdzību par sniegto informāciju, kas būs noderīga izmeklēšanā.

Policija joprojām izskata slepkavības pamatversijas, kas visdrīzāk saistītas ar viņa profesionālo darbību un biznesu. Versija, ka slepkavība varētu būt saistīta ar laupīšanu, atmesta jau gandrīz pašā sākumā. G. Ņemcovs vairākkārt saņēmis draudus, un pats to ne reizi atzinis arī publiski.

G. Ņemcovs Daugavpilī tika uzskatīts par ietekmīgu cilvēku. Viņam piederēja Daugavpilī ietekmīgā, lielā tirāžā izdotā avīze Million un tāda paša nosaukuma vietējā televīzija, bet viņa balss Daugavpils domē, kurā viņš ievēlēts no paša dibinātās partijas Latgales tauta, bija izšķiroša politiskās ietekmes pārdalē, tādēļ viņa mandāts tika dēvēts arī par "zelta balsi". Sākotnēji G. Ņemcovs atbalstījis kādreizējo Daugavpils mēru Rihardu Eigimu, bet pēc tam valdošo koalīciju, kuras vadībā ir Jānis Lācplēsis (LPP/LC).

Notikušais Daugavpilī ir šokējis, parādot, ar kādām metodēm Latvijā var tikt kārtotas biznesa vai politiskās nesaskaņas. Turklāt iedzīvotāju satraukumu raisījusi arī neziņa par turpmāko Daugavpils domes darbu un notikušā iespaidu uz politisko situāciju pilsētā. Kā ziņo Daugavpils ziņu aģentūra dfakti.lv, par jauno Daugavpils domes deputātu, kurš ieņems G. Ņemcova vietu, kļūs Pēteris Dzalbe. Pēc vēlēšanām viņš aizgājis no Latgales tautas un G. Ņemcovs viņu saucis par "Eigima cilvēku". Sestdien Daugavpils domē notika pašreizējās koalīcijas deputātu ārkārtas sēde, pēc kuras domes vadība uzsvēra, ka Daugavpils pilsētas dome turpina darbu "un nekādi politiski satricinājumi pilsētai nedraud". Paziņojumā medijiem norādīts, ka deputāti apvienošot spēkus, lai arī turpmāk risinātu pilsētai un tās iedzīvotājiem svarīgus jautājumus.

Jāatgādina, ka Daugavpils vicemērs ar diviem šāvieniem galvā tika nogalināts piektdien Daugavpilī, Lāčplēša ielā. Netālu no slepkavības vietas Daugavpilī atrasta pistole. Policijai izdevies atrast arī citus lietiskos pierādījumus. Pašlaik noteiktas vairākas ekspertīzes – tiesu medicīniskā ekspertīze, ballistiskā ekspertīze un odoroloģiskā.

Noslepkavotā Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka G. Ņemcova bēres paredzētas rīt, 20. aprīlī, informē portāls million.lv. Atvadīšanās no G. Ņemcova plānota Daugavpils Komunālo kapu kapličā no pulksten 14.