Aizvadītajā diennaktī dzēsti 185 ugunsgrēki, no tiem 123 — kūlas degšanas

Pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 185 ugunsgrēki, no tiem 123 bija kūlas ugunsgrēki, - liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvā informācija. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks, izglābti divi.

Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā 17.aprīlī plkst.16.16 kādā mājā 1.stāvā dega istaba 9 kvadrātmetru platībā. Viens cilvēks cietis, bet glābēji izglābuši divus cilvēkus.

Kopš 29.marta, kad Latvijā tika reģistrēts pirmais kūlas dedzināšanas gadījums, kopumā reģistrēts jau 991 pērnās zāles dedzināšanas gadījums.

Kopumā Rīgā reģistrēti astoņi, citās pilsētās - septiņi, bet novados - 27 ugunsgrēki.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka, dedzinot kūlu, tiek apdraudēts gan savs, gan līdzcilvēku īpašums un pat dzīvības.

Par kūlas dedzināšanu fiziskām personām draud naudas sods no 200 līdz 500 latiem vai pat administratīvais arests uz laiku līdz 15 diennaktīm.

To paredz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 179.pants "Ugunsdrošības prasību pārkāpšana". Par šajā pantā paredzētajiem pārkāpumiem iedzīvotājus sodīt ir tiesīga gan policija, gan arī ugunsdzēsēji, aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere.

Ministru kabineta 2004.gada 17.februārī izdotie "Ugunsdrošības noteikumi" paredz, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. Noteikumu 20.punkts nosaka, ka objekta teritoriju sistemātiski jāattīra no degtspējīgiem atkritumiem, bet ap ēkām desmit metrus platu joslu jāattīra no sausās zāles un nenovākto kultūraugu atliekām. Cita starpā minētajā normatīvajā aktā noteikts, ka zemes īpašnieks (vadītājs) veic nepieciešamos pasākumus, lai objekta teritorijā nenotiktu kūlas dedzināšana.

Latvijā

Vairāki Saeimas deputāti sodīti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tostarp atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un agresīvu braukšanu, ceturtdien parlamentā ziņoja deputāts Edmunds Zivtiņš (LPV), pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Svarīgākais