Stājies spēkā notiesājošais spriedums lietā par nacionāli naidīga komentāra ievietošanu mājaslapā "w

Martā stājies spēkā Rīgas apgabaltiesas notiesājošais spriedums, ar kuru par nacionāli naidīga komentāra ievietošanu interneta mājaslapā "www.braucmajas.lv" apsūdzētajam 1984.gadā dzimušajam Denisam Sedovam tika piespriesta viena gada nosacīta brīvības atņemšana ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons, šis spriedums noteiktajā termiņā netika pārsūdzēts, tāpēc 5.martā tas stājās likumīgā spēkā.

Kā ziņots, apsūdzētais tiesā savu vainu atzina un izdarīto nožēloja, tālab lieta tika izskatīta bez pierādījumu pārbaudes.

Apsūdzība liecināja, ka 2009.gada 30.maijā ap plkst.17, atrodoties Daugavpilī, Sedovs, izmantojot segvārdu "Vladimir Putin", interneta mājaslapā "www.braucmajas.lv" ievietojis komentāru, ar kuru apzināti paudis naidu pret latviešu tautības cilvēkiem un izraisījis nesaticību starp latviešiem un krieviem.

Sedovs savu viedokli internetā paudis krievu valodā, taču no lietas materiālos esošā tulkojuma latviešu valodā izriet, ka apsūdzētais rakstījis: "drīz jūs, gatavie stulbeņi, ar velosipēdiem bez sēdekļiem brauksiet uz Sibīriju, kur strādāsiet mežistrādes darbus. bezsmadzeņu trulā nācija. jūs jānošauj kā kara laikā ebrejus. lūdzieties, jo jūsu dienas ir skaitītas, riebīgie radījumi!" Kā novēroja aģentūra LETA, patlaban šāds komentārs, kas datēts ar 2009.gada 30.maiju, minētajā interneta mājaslapā vairs nav atrodams.

Tiesa atzina, ka Sedovs izdarījis Krimināllikuma 78.panta 2.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu - darbību, kas apzināti vērsta uz nacionālā, etniskā vai rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, ja tā izdarīta, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja prokurors Sergejs Berlins, jau pirmstiesas izmeklēšanā Sedovs atzinis, ka ievietojis internetā šo komentāru, un norādījis, ka izdarīto nožēlo un nevēlas šādu kļūdu vairs atkārtot. Kā izriet no lietas materiāliem, izlasot citus mājaslapā paustos komentārus, apsūdzētais, būdams krievu tautības cilvēks, sajutis aizvainojumu, kas izraisījis pēkšņus emociju uzplūdus.

Svarīgākais