Kafejnīcā Kauguros iemet "molotova kokteiļus"; saimnieki lūdz palīdzību

© "Kūriņš"

Kā liecina sociālajos medijos publicētā informācija, tad 11.maijā neilgi pēc plkst.5:07 no rīta ļaundari uzbrukuši kafejnīcai "Kūriņš" Jūrmalā.

"Šonakt 11.maijā 5:07 no rīta kafejnīcā "Kūriņš" caur loga stiklu tika iemesti "molotova kokteiļi" Tas ir otrais uzbrukums divu nedēļu laikā," vēsta ieraksta autori.

"Kūriņš"

Kafejnīcas pārstāvji lūdz, ja ap šo laiku Kaugurciema vai Kauguru rajonā esat redzējuši vīrieti ar velosipēdu, lūgums viņus informēt. "Anonimitāti un prāvu atlīdzību garantējam," norāda "Kūriņa" pārstāvji.

Kafejnīcas īpašnieks Arnis Ābelītis ir pārliecināts, ka šādas netīras priekšvēlēšanu spēlītes sākuši spēlēt politiskie konkurenti (A. Ābelītis balotējas uz Jūrmalas pilsētas domi). Policija uzsāksi kriminālprocesu.

„Domāju, ka neviens no malas nenāks un nemēģinās aizdedzināt kafejnīcu tāpat vien. Tas ir pasūtījums. Vienreiz nesanāca, tāpēc mēģināja vēlreiz,” spriež kafejnīcas saimnieks. Viņš pieļauj, ka, iespējams, sekos vēl kāds mēģinājums. „Tas ir brīdinājums man, lai es pieraujos,” norāda A. Ābelītis. Taču kafejnīcas saimnieku šie nelabvēļu izgājieni nav nobiedējuši. „Ir jābaidās tiem, kas to ir pasūtījuši,” akcentē domnieks, piebilstot, ka incidenti nav vien vēršanās pret viņu, bet no tiem cieš viss kafejnīcas kolektīvs. Viņš norāda, ka tagad vēl rūpīgāk tiks domāts par krodziņa drošību, sīkākas detaļas gan neatklājot.

Svarīgākais